În cadrul Întâlnirilor Duhovniceşti organizate de Asociaţia LOGOS DEVA - joi 03 aprilie 2013 la ora 18.00, în Sala mică a Centrului Cultural "Drăgan Muntean" din Deva va avea loc conferinţa cu tema: "Pocăinţa – şansa noastră" susţinută de Ieromonahul Dimitrie Ivasco - Stareţul Schitului Straja, jud.Hunedoara.
luni, 31 martie 2014
duminică, 30 martie 2014
FIECARE BOALĂ
Fiecare boală-şi are începutu-ntr-un păcat,
trupul nu se-mbolnăveşte cât e sufletul curat.
Numai după ce păcatul intră-n suflet, doar apoi,
întinându-se şi trupul, vin al boalelor convoi.
Nu-L rugaţi întâi pe Domnul să vă vindece vreun trup,
câtă vreme-n al lui suflet stau păcatele ca-n stup,
ci rugaţi-vă ’nainte şi-L chemaţi pe Dumnezeu,
ca să-i poată fi dat harul şi iertat păcatul greu.
Poate poţi (prin stăruinţe vinovat de îndelungi)
la vreo slabă vindecare a vreunui trup s-ajungi,
dar când boala sufletească n-a fost vindecată-ntâi,
numai cu o vindecare-nşelătoare-ai să rămâi.
trupul nu se-mbolnăveşte cât e sufletul curat.
Numai după ce păcatul intră-n suflet, doar apoi,
întinându-se şi trupul, vin al boalelor convoi.
Nu-L rugaţi întâi pe Domnul să vă vindece vreun trup,
câtă vreme-n al lui suflet stau păcatele ca-n stup,
ci rugaţi-vă ’nainte şi-L chemaţi pe Dumnezeu,
ca să-i poată fi dat harul şi iertat păcatul greu.
Poate poţi (prin stăruinţe vinovat de îndelungi)
la vreo slabă vindecare a vreunui trup s-ajungi,
dar când boala sufletească n-a fost vindecată-ntâi,
numai cu o vindecare-nşelătoare-ai să rămâi.
luni, 24 martie 2014
Anunț - Conferinţa cu tema „Problema fricii in viaţa duhovnicească”, susţinută de Pr.Dr. Constantin Bălăucă
În cadrul Întâlnirilor Duhovniceşti organizate de Asociaţia LOGOS DEVA - joi 27 martie 2014 la ora 18.00, în Sala mică a Centrului Cultural "Drăgan Muntean" din Deva va avea loc conferinţa cu tema „Problema fricii in viaţa duhovnicească” susţinută de Pr.Dr. Constantin Bălăucă – Vinţu de jos, jud.Alba - fost Protoiereu al Protoieriei Italiei Centrale şi de Sud (Roma II).
duminică, 23 martie 2014
sâmbătă, 22 martie 2014
Predică în Duminica Sfintei Cruci a Sfântului Ignatie Briancianinov - despre purtarea crucii.
Despre purtarea crucii
Iubiţi fraţi! Şi noi suntem ucenicii Domnului nostru Iisus Hristos, fiindcă suntem creştini. Şi noi suntem chemaţi înaintea Domnului în această sfântă biserică pentru a asculta învăţătura Lui. Stăm înaintea feţei Domnului; privirile Lui sunt aţintite asupra noastră, înaintea Lui sunt descoperite sufletele noastre; gândurile noastre de taină şi simţămintele noastre ascunse sunt arătate Lui. El vede toate planurile noastre; El vede faptele drepte şi greşalele făcute de noi din tinereţile noastre; vede toată viaţa noastră, atât trecută cât şi viitoare; „cele nefăcute încă de noi sunt deja scrise în cartea Lui „ (Sfantul Simeon Noul Teolog, dupa cartea scrisă în stihuri, Cuvântul 55).
El vede dinainte ceasul mutării noastre în nemăsurata veşnicie şi ne vesteşte pentru a noastră mântuire porunca Lui cea atotsfântă: „Cel ce voieşte să vină după Mine să se lepede de Sine şi să-şi ia crucea sa şi să-Mi urmeze Mie”. Aflaţi mai multe »
vineri, 21 martie 2014
Sf. Teofan Zăvorâtul – „Trei cuvinte despre purtarea crucii”
„Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât în crucea Domnului nostru Isus Hristos”, spune Sfântul Apostol Pavel (Gal 6,14). Cum a ajuns acest Sfânt Apostol la o astfel de stare, că nu voia să se laude cu nimic, decât cu crucea lui Hristos? Crucea înseamnă tot felul de suferinţe, strâmtorări, umilinţe; cum să te lauzi cu ea? Dar iată că Apostolul Pavel se lăuda cu ea. Împreună cu el se lăudau, desigur, şi ceilalţi apostoli, şi, urmându-le lor, şi toti ceilalţi purtători ai crucii.
De ce, oare? Căci au înţeles bărbaţii cei înţelepţiţi de Dumnezeu adânca semnificaţie a crucii, au preţuit-o profund şi se lăudau că s-au învrednicit să o poarte. Ei vedeau în cruce, în loc de strâmtorare, deschidere, în loc de amărăciune, dulceaţă, în loc de umilire, înălţare, în loc de necinste, slavă; şi se lăudau cu ea, aşa cum se laudă alţii cu vreo podoabă minunată sau cu vreo distincţie.
joi, 20 martie 2014
DIN PĂCĂTOŞI, SFINŢI
Mântuirea e fapta milostivirii lui Dumnezeu, prin care ne scoate din
păcat, dacă vrem şi ostenim şi noi. Dacă însă nu vrem, cu sila, nu ne
mântuieşte nimeni. Aşa voieşte Dumnezeu, ca darul mântuirii (Efeseni
2:8) Sale să fie totdeodată şi roadă cunoştinţei, a voinţei şi a dragostei
noastre. Dar Dumnezeu e aşa de milostiv, că tot El ne ajută şi să vrem şi să lucrăm. Calea mântuirii, sau Cărarea, începe când omul vine - de cele mai
multe ori abia viu din gâlceava cu moartea - şi intră în Biserica văzută, cea
adevărată, care e: «Una, sfântă, sobornicească şi apostolească Biserică».
Mântuitorul nostru a întemeiat şi are numai o Biserică creştină, nu opt sute.
Biserica aceasta, una, e sfântă pentru că Sfânt e întemeietorul şi, ca atare,
rămâne mereu sfântă, ba chiar sfinţeşte pe păcătoşi. Celelalte “biserici” -
casele de adunare ale sectelor - nu sunt sfinte, pentru că sunt întemeiate de
oameni robiţi răzvrătirii şi, ca atare, nici nu sfinţesc pe nimeni.
Invitație la lectură: Asumarea (Post) Modernităţii – Perspectivă teologică asupra istoriei, autorul cărţii fiind P.C. Pr. Dr. Vasile Vlad
Initiativa parintelui profesor aduce în contextul actual al lumii postmoderne, caracterizată de adanci rupturi, mesajul profund al cugetarii patristice, în care lumea este a lui Dumnezeu, iar omul este daruit cu responsabilitatea de a fi mediator între Dumnezeu şi lume.
“Întrucat şi modernitatea si postmodernitatea constituie chipuri ale devenirii omului şi ale lumii sale, ele nu pot fi, într-o perspectiva creştină, nici negate steril – printr-un refuz si denunt izvorate din dispret si dintr-o posibila suficienţa de sine a crestinilor, dar nici acceptate oportunist si fatalist – fie pentru a profita de ele în avantajele materiale ce le confera, fie din neputinta de a le schimba, şi, cu atat mai putin, abandonate. Constituind etape ale istoriei umane, ele sunt obligatoriu vizate de lucrarea soteriologica si transfiguratoare a Bisericii. Ele fac parte din istoria mantuirii si, prin urmare, modernitatea si postmodernitatea, trebuie asumate! Ar fi pe cat de fals pe atat de periculos sa nu vedem in ele decat aspectele negative pentru a le denunta si pentru a imagina depasirea lor intr-o visata noua etapa creştina a istoriei”. (Autorul)
MARȘUL PENTRU VIAȚĂ 2014
În premieră anul acesta ”Marșul pentru viață”, cel mai mare eveniment public pentru protejarea vieții în România, va avea loc și la Deva.
”Marșul pentru viață” este un eveniment care se desfășoară anual, concomitent, în mai multe orașe din România, în jurul datei de 25 martie (sărbătoarea Buna Vestire) și este organizat de asociații și societăți civile care compun mișcarea provita.
miercuri, 19 martie 2014
Conferinţa cu tema „Icoana Mântuitorului cea nefăcută de mână” susţinută de Teologul Dr.Vasile Manea
În cadrul Întâlnirilor Duhovniceşti organizate de Asociaţia LOGOS DEVA – miercuri 19 martie 2014 la ora 18.00, în Sala mică a Centrului Cultural "Drăgan Muntean" din Deva va avea loc conferinţa cu tema „Icoana Mântuitorului cea nefăcută de mână” susţinută de Teologul Dr.Vasile Manea – directorul Editurii Patmos din Cluj-Napoca.
Asociaţia Logos Deva
luni, 17 martie 2014
Asociaţia Logos Deva
Scopul si obiectivele Asociatiei LOGOS DEVA
Scopul Asociatiei este promovarea credintei crestine si aspiritualitatii ortodoxe , in duh filocalic redescoperit de parintele Dumitru Staniloae Staniloaie , prin diverse cai, reale si virtuale, apararea drepturilor crestinilor ortodocsi , in special ale tinerilor si constientizarea indatoririlor acestora pe care le au fata de biserica , neam si familie. De asemenea , Asociatia isi propune, in acelasi spirit si ca materializare a acestor idei , realizarea de actiuni umanitar crestine, prin acordarea de ajutor duhovnicesc , moral , medical si material persoanelor aflate in dificultate, scop ce va putea fi realizat prin prin acte de voluntariat sau personal salariat.
Obiectivele Asociatiei sunt urmatoarele:
sâmbătă, 1 martie 2014
Abonați-vă la:
Postări (Atom)